Keramische Vloeren

Wat is een keramische vloer

Keramische vloeren zijn laagjes klei die op hoge temperatuur gebakken worden. Soms wordt hier een vernis aan toegevoegd op de bovenkant. Met prints worden allerlei dessins in de vloertegel gemaakt, dit kan een nabootsing zijn van een houten vloer of juist een leuk patroon. 

 

 

 

Duurzaam en schoonmaken

Keramische vloeren zijn duurzaam en gaan een lange tijd mee. Daarom kun je er voor een lange tijd van genieten in je interieur. Een keramische vloer is vrijwel stoot en kras vast afhankelijk van de toplaag. 

 

Een keramische vloer is praktisch in gebruik en er is in de meeste gevallen vrijwel niks nodig voor het onderhoud. Een dweil met een heel klein beetje schoonmaakmiddel is voldoende.

 

Wanneer je teveel schoonmaakmiddel gebruikt, komt er een vette laag op de tegel. Soms heeft een keramische vloer, net als een natuursteen vloer, een open structuur.

 

Dit zorgt nog meer voor dezelfde uitstraling als een natuursteen vloer. In dit geval hebben wij verschillende producten om de vloer mee te beschermen. 


 

 

 

Trends in vloeren

Momenteel zien we veel marmerlook vloeren. Echt marmer is vaak minder praktisch. Je ziet bijvoorbeeld sneller vlekken en er hangt vaak een behoorlijk prijskaartje aan deze vloeren. 

 

Keramische marmerlook vloeren hebben hierin veel te bieden omdat keramische vloeren praktisch in gebruik zijn en de uitstraling exact hetzelfde is. De adering en kleuren worden prachtig verwerkt. De voeren zijn te verkrijgen in een matte en glanzende uitvoering. 

 

Houtlook visgraat vloeren zijn al langer een trend maar blijven nog zeker wel trendy en gewild. Je hebt de warmte van hout en het gemak van een tegel. Daarnaast heeft echt hout ook weer meer onderhoud nodig en is deze gevoeliger voor vlekken, dit heeft een keramische houtlook vloer niet. 

 

Betonlook vloeren blijven ook echt van deze tijd. Ze lijken door de kleine voeg en grote van de tegel vaak net een gietvloer. Tegels worden groter en groter van 60x60, 90x90 is er nu ook 1 meter en 1,20 te verkrijgen en deze kun je ook allemaal zien in onze showroom.

 

Door vloeroppervlakken te zien liggen wordt een vloer kiezen makkelijker gemaakt in onze showroom.

 

Kom jij de nieuwste collecties bekijken?

 

 


Keramisch voor buiten

Buiten met binnen verbinden door de keramische tegels van binnen door te trekken naar je terras of balkon. Je verlengt hiermee je interieur en vergroot hiermee je leef oppervlak.